ma.AquaFans.ru

Голема мастер класа аква лого 2018 година

Аквариум Аквариум мастер класа FanFishka

Аквариум Аквариум мастер класа FanFishka

На 1-2 декември, во Москва, врз основа на биолошкиот музеј „Тимиријазав“, беше организиран голем аквариум мастер клас од Аква лого.
Традицијата за одржување состаноци на акваристите во овој музеј трае од средината на минатиот век. Сè уште се живи луѓе кои со ентузијазам се сеќаваат колку радосно во потоплите 60-ти години имало состаноци на московската забава близу аквариум.
Специјалистите на Аква лого овој пат се обидоа да ја рекреираат истата пријатна атмосфера.. Содржина вклучуваше изведби на познати акваристи, признати мајстори на аквакапирање, професионални водни одгледувачи. Неформалниот дел се состоеше од не помалку информативна комуникација на бифето.
Ви ги донесуваме интервјуата направени од нашите дописници за време на настанот.

1. Интервју со Дмитриј Паршин - акваскапер, сребрен медалист на IAPLC 2011, Голема награда ROAPLC 2011, сребрен медалист на ROAPLC 2012, добитник на специјалната награда „Природен аквариум“ на Конкурс за дизајн на аквариуми за 2010 година на земјите на ЗНД.Прашања:

- Каква личност беше Такаши Амано?- Каде добивате инспирација?

- Како се чувствувате за насоката на биотопот во аквариумот?

- Зошто има толку малку учесници во RF на натпреварот IAPLC?

2. Разговор со Александар Ершов за унијата на акваристите на Руската Федерација.

Уредниците на Фондот изразуваат благодарност до Аква лого за макотрпна едукативна и просветителска работа за популаризација и развој на руски аквариуми.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Голема мастер класа аква лого 2018 година