ma.AquaFans.ru

Акара - сорти

АКАРА СИЛО-СПОТ - Aquidens латифрони, синоним за пилатерот Аквидинс.

Aquidens латифрони

Aquidens латифрони

Панама, Колумбија. До 15 см, во аквариуми до 6-8 см. Машките Д и А се подолги и поостри од женските. Одговора, особено со членовите на нивното семејство. Т = (16) 23-25 ​​° °. Храна - F, C, леб. Излачувањата од карциноми предизвикуваат заматеност на водата, затоа е неопходно периодично да се заменува со 1 / 4–1 / 3 од волуменот. Одгледување: аквариум од најмалку 20 l - T = 26-28 ° - dH - до 25 степени; pH = 7,0–7,2. СРЈ се хранат со rotifers, нематоди, nauplii на ракови, па дури и зафатен енхитреј.

АКАРА КУРВИЦЕПС - Широки чинии погрешен синоним е Акара Тајери (англиски овчар акара, знаме цихлид, цихлид на Тајер).

Широки чинииШироки чинии

Слив на реката Амазони. Машкиот е до 7 см, женскиот е до 5 см. Машкиот е поголем од женскиот, Д е поостар. Безобразен. Одржувајте се со риби од исто семејство. Т = 23-25 ​​°. Feed - W, C. Одгледување: аквариум од околу 45 л - Т = 26-28 ° - тврдоста на водата навистина не е важна (до 25 степени) - pH = 6,5–7,2. Кавијарот е поставен во саксија со цвеќиња. Извлечете ларви после 4 дена. СРЈ се хранат со циклопни nauplii, па дури и жолчка од јајца.

АКАРА ПОРТАЛ ГРЕНЗИС - Aequidens portalegrensis (Англиски Зелена Акара, Порт Акара, Црна Акара).Aequidens portalegrensis

Aequidens portalegrensis

Бразил До 15 см, созреваат со 8 см. Машкиот е посветл од женскиот, Д и А се подолги. Liveив со големи риби. Т = 22–24 °. Feed - W, C. Одгледување: аквариум 90х37х37 см - Т = 25–26 ° - dH = 20-25 год; рН - 7,0–7,2. Кавијарот се развива 3 дена. Помфритите се хранат со ракчиња од саламура.

АКАРА МАРОНИ - Aquidens maronii (Англиски клуч-клуч Циклид).

Гвајана, Венецуела. До 10 см. За време на мрестење, женката е многу полна од машката. Еластичен, особено со големи риби. Т = (20) °. Чиста вода со неутрална или малку кисела реакција. Feed - F, C. Аквариум за разредување 60x30x30 cm- T = 27 ° - dH = 20-25 степени - pH = 7.0–7.2. Кавијарот е поставен во саксија со цвеќиња. Извлечени ларви по 4-5 дена. Помфритите се хранат со ракчиња од саламура.

АКАРА ТЕТРАМЕРУС - Aquidens tetramerus, синоними на Astronotus tetramerus, Labrus punctatus, Chromys punctata, Acara diadema, Acara pallidus, Acara dimerus, Pomitus bono, Chromys uniocellata. Acara uniocellata (англиски Pishuna).

Aquidens tetramerus

Aquidens tetramerus

Јужна Америка од Гвајана до областа Рио де Janeанеиро. До 15 см. Зрели од 10 см. Преживување, особено со претставници на сопственото семејство. Мажјакот е потемен и посветла боја за време на периодот на мрестење од женското. Т = 18–30 °. dH не повисока од 10 степени. pH = 6.0–7.4. Feed - W, C.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Акара - сорти