ma.AquaFans.ru

Белина

Опција за пакување

Општи информации

Алатката е раствор на натриум хипохлорит. Наменет е за белење и отстранување на дамки од бели памучни и ленени ткаенини, за миење и дезинфекција на емајлирани, порцелан, глинени производи, плочки, чинии за тоалети, канти за отпадоци.Може да се користи за дезинфекција на аквариуми и опрема. Обично спакувани во пластични шишиња со капацитет до 1 литар.

СоставВоден раствор на натриум хипохлорит (NaClO). Масовна концентрација на активен хлор, g / dm³ - 70-85. Масовна концентрација на алкалните компоненти во однос на NaOH, g / dm³ - 7-15.

СвојстватаТечно жолтеникава течност со мирис на хлор, без ароми и сурфактанти.

Забелешка

Дезинфекцијата го намалува бројот на микроорганизми на прифатливо ниво, но може да не ги уништи целосно.

Друга апликација

Можно е да се користат "брада" на тврди остатоци од растенија за да се уништат пука. Природно по ваш ризик и ризик - подобро е да пробате на најмалку вредни копии. Во 20% раствор на белина, "anubias nana" грмушки "се капеше" 2 минути. По 4 дена - брадата е мртва (мала обвивка од белузлави влакна), листовите се малку пожолтени како со недостаток на железо.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично