ma.AquaFans.ru

Што јадат ракчиња?

Внимание! Оваа недовршена статија. Можете да и помогнете на енциклопедијата со додавање или менување на истата..

Ракчиња се чистачи. Во добро засаден аквариум со риба, самите ракчиња наоѓаат храна. Но, има многу ракчиња, или аквариумот неодамна беше лансиран, треба да се хранат ракчиња.

Можете да ги нахраните своите ракчиња со таблети или пелети за долна риба и ракови. Од замрзната храна: дафнија, микропланктон, црвени циклопи, мали крвопролевање. Од секојдневна храна: разладена парче варени моркови или парчиња Нори.

Исто така, постојат специјални ракчиња со ракчиња..

Сера храна

Сера ракчиња природни

Потопна, грануларна храна за зачувување на обликот за оптимална исхрана на ракчиња во аквариуми на слатководни и солена вода. Висококвалитетните состојки гарантираат здрав развој, осветленост на бојата, плодност и виталност.

Сера ракови природни

Потопливо, задржувајќи ја својата форма храна во форма на прстени. Најдобра храна за хранење ракови во аквариуми на слатководни и солена вода, како и на коприви ракови. Висококвалитетните состојки гарантираат здрав развој, осветленост на бојата, плодност и виталност.

Апликација: Храната еднаш дневно е многу економична.

Feed BIOMAX

BIOMAX Series.jpg

BIOMAX серија

Дневна храна. Вклучува три вида добиточна храна:

  • БИОМАКС бр.1 за новороденчиња ракчиња, ги подобрува стапките на преживување. Големина на добиточна храна: 0,25-0,59 мм.
  • БИОМАКС бр.2 за тинејџери со ракчиња. Големина на добиточна храна: 1мм.
  • БИОМАКС бр.3 за ракчиња за возрасни, промовира успешна репродукција. Големина на добиточна храна: 1,8мм.

Состав: крил, риба, лигњи, школки, пијалак, пиреа, брашно од пченица, алги, астаксантин, бета-глукан, витамини и минерали.

Ефект на употреба: урамнотежена исхрана, засилено боење, не влијае негативно на квалитетот на водата, елиминирајќи ги проблемите со молци.

Препораки за хранење: дадете 25-35% од дневниот додаток во текот на денот и 65-75% ноќе.

Складирање: Рок на траење 3 години. Да се ​​чува на ладно и темно место..

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

БИОЗИМЕ серија.jpg

Серија БИОЗИМЕ

Бактерии и ензими, ензими. Храна за бебиња за ракчиња, која им помага уште од рана возраст, се користи за подобрување на метаболизмот и оптимално функционирање на дигестивниот систем

Состав: ензими - протеаза, амилаза, целулаза.

Ефект на употреба: ја намалува концентрацијата на нитрити и амониум - го нормализира и го обновува метаболизмот на дигестивниот систем - го нормализира и го обновува метаболизмот - служи како врвен облекување за новородените ракчиња, придонесува за нивниот оптимален развој и раст.

Препораки за хранење: Се хранат преку ден. Во текот на првата недела, цела мерна лажица на 100л. дневно. Потоа 1/2 лажичка на 100l. 2 пати неделно.

Складирање: рок на траење 3 години, се препорачува да се чува на темно ладно место.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

Бели PELLET serires.jpg

БЕЛ ПЕЛЕТ серија

Додатоци на калциум и минерали

Состав: калциум, фосфор, траги од минерали и ензими.Ефект на употреба: бело засилување - зголемена осветленост на бојата по редовно навалување - полесен процес на топење.

Совети за хранење: напојувајте преку ноќ со исклучено светло, портата треба да биде 1/4 од нормалното послужување на сериите Biomax.

Складирање: рок на траење 3 години, се препорачува да се чува на ладно темно место.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

АМИНОВИТА-П.jpg

Аминовита-стр

Мултивитамини, аминокиселини и ензими (ензими).

Состав: 12 витамини, 17 аминокиселини и ензими на панкреасот.

Ефект на употреба: ја стимулира поделбата на клетките - го зајакнува имунитетот - ја намалува смртноста на младите ракчиња.

Препораки за хранење: хранајте ноќе со исклучени светла, 1/2 лажичка на 100л. 2 пати неделно.

Складирање: рок на траење 3 години, се препорачува да се чува на ладно темно место.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

ASTAXANTHIN.jpg

АстаксантинФункционални адитиви, боење на храна.

Состав: астаксантин (мин. 1,6%) и каротеноиди.

Опис: Помага во зајакнување на црвената боја на нашите ракчиња. За да добиете ракчиња со светло црвена боја, нема ништо подобро. Исто така, придонесува за подобра репродукција..

Ефект на употреба: засилување на црвената боја - стимулација на созревање и зголемување на бројот на јајца.

Препораки за хранење: хранајте ноќе со исклучени светла, 1/2 лажичка на 100л. Еднаш неделно.

Складирање: рок на траење од 1,5 години, се препорачува да се чува на темно ладно место.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

POLYTASE.jpg

ПОЛИТАС

Додатоци на ензими.

Состав: ензими и кинески билки.

Ефект на употреба: стабилизира органски подлоги, ја зголемува биолошката рамнотежа - го подобрува квалитетот на водата - значително го намалува нивото на амонијак и нитрит - го подобрува метаболизмот и му помага на дигестивниот систем на ларвите, со што се спречува дигестивниот тегоб.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

EIKOSO.jpg

Еикосо

Комплекс на витамини за безрбетници. Го зголемува растот, го враќа апетитот, помага да се зголеми отпорноста на болести, промовира репродукција.

Ефект на употреба: ја враќа природната виталност на ракчиња и риби - помага да се зголеми отпорноста на болести.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

BETA-G.jpg

Бета-г

Тоа е природен антибактериски агенс.

Состав: β1-3 и 1-6 глукани, витамини од групата Б.

Ефект на употреба: го зајакнува имунитетот, ги штити безрбетниците од бактериски заболувања.

Пакување: 150 ml / 50g во торба со патент и мерна лажица.

Тетра храна

Мени ТетраКруста

Главната храна за ракчиња и ракчиња. За разновидна и хранлива диета.

Четири типа балансирана храна што совршено се надополнуваат. Поради својата форма, добиточната храна не ја загадува водата и ги исполнува сите преференции на добиточна храна. Оптимизираната содржина на протеини и минерали гарантира здрава исхрана. Растителни состојки и есенцијални витамини ја зголемуваат отпорноста на болести.

TetraWaferMix

Мешавина од главната храна за тревопасни животни, предатори, дно риба и ракчиња.

Зелени плочи на алги од спирулина. Брауните се идеални за предатори. Благодарение на неговиот густ состав, тие не загадуваат вода. Обликот на плочите одговара на својствата на природната храна.

Тетрапро боја

Висококвалитетна храна за сите типови декоративни риби - за подобрување и заситени бои.

Висока каротноидна содржина. Помага во зачувување и зајакнување на природната боја на рибите. Значителни промени се забележуваат после 2 недели хранење. Успешно се користи за хранење ракчиња..

ТетраПро зеленчук

Висококвалитетна храна во форма на чипови за сите видови украсни риби - дополнителна заштита за организмот.

Високо во спирулина. Содржи лесно сварливи витални материи, елементи во трагови и витамини.Успешно се користи за хранење ракчиња..

Дендерл добиточна храна

ДЕНЕРЛЕ Круста Гран

Големината на гранулите е 2 мм. Главната храна за ракчиња и џуџести ракчиња. За целосно, биолошки хармонично хранење. Отпорен на вода до 24 часа, не ја расипува водата.

Состав: 20% алги: 10% спирулина, хлорела, дуналиела, аскофилум.

DENNERLE CrustaGran бебе

Големина на гранула: 0,1-0,8 мм. Главната храна за малолетни ракчиња и ракчиња од џуџе. За целосно, биолошки хармонично хранење. Отпорен на вода до 24 часа, не ја расипува водата.

Состав: 20% алги: 10% спирулина, хлорела, дуналиела, аскофилум.

DENNERLE NanoAlgae Wafers

Нано-плочи на алги. Специјално врвно облекување за ракчиња. Подобрете ја природната боја.

Состав: 100% природни алги, витамини и минерали.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Што јадат ракчиња?