ma.AquaFans.ru

Ракчиња габон филтер

Габонска фотографија од ракчиња

Габонска фотографија од ракчиња

Големина: до 15 см.

Температура на вода: 22-28 C.

pH 6,5-7,5.

Зачувување на тешкотиите: лесно.

Габонските ракчиња се едни од најскапите 10 фунти по опашката.

Хабитат: Африка Природното живеалиште на овој вид е биотопи со брза струја што тече во океанот. Габонските ракчиња за прв пат биле откриени во тропските области на атлантскиот брег на Западна Африка - од Сенегал до Заир. Подоцна, на источниот брег на Јужна Америка се пронајдени гигантски филтри ракчиња - од Венецуела до Бразил и во крајбрежната зона на Западна Австралија. Ракчиња влегле во оваа област најверојатно со баласта вода на бродовите.

Габонскиот филтер за ракчиња (Atya gabonensis) е апсолутно мирен и може да се најде во сите видови растителни аквариуми, со сите мирни хидробинти.За разлика од другите ракчиња, ракчиња од Габон се незгодни и несмасна. Таа нема да галопира како болва низ аквариумот и причината за ова е начинот на хранење. Габонетата јаде на средства за време на вентилаторот, кои се наоѓаат на неговите канџи. Ракчиња ги фаќа со „слатки надолу“ - микроорганизми, мали честички на храна од риби, остатоци од растенија, итн. За да го направите ова, ракчиња се искачуваат до нај “разнесеното место” - местото каде што протокот од филтерот е што е можно поинтензивен и ги шири своите обожаватели таму. Веднаш штом храната влезе во вентилаторот, таа се носи во устата. Всушност, затоа, филтерот за ракчиња има условна несмасност - неговото тешко тело и трајните шепи се прилагодени да застанат возводно во печурката.

Габонска фотографија од ракчиња

Габонска фотографија од ракчиња

Габонските ракчиња живеат околу 10 години. И за ова време може да порасне до 12 (машки) - 18 см (женки). Можете исто така да разликувате машко од женско по големината на абдоменот - кај женките тоа е неколку пати поинтензивно. Femенките исто така имаат подолги плејоди и минијатурни први нозе на одење со шила.Одржувањето на филтри за Габон е лесно. Всушност, најважната работа што треба да се стори е да се обезбеди биолошка рамнотежа и тече во аквариумот. За да го приближите живеалиштата до природното, треба да го обезбедите аквариумот со голем број засолништа, камења и грицки. Идеална опција е густ билкар со врвови изработени од грицки, куду филтерот може да се искачи и да ги шири своите обожаватели.

Бојата на Габонецот може да се промени во текот на животот и зависи од состојбата на водата (првенствено азотни соединенија), како и од исхраната. Ракчиња јадат сами, главната работа е дека во водата секогаш има „мали слатки“. Неопходно е да се следи нивното однесување. Ако филтрите на Габон почнаа активно да ја размачкуваат почвата со своите обожаватели, тоа значи дека нема ништо за јадење во протокот на вода..

Габонска фотографија од ракчиња

Габонска фотографија од ракчиња

За одржување на ракчиња со филтри, аквариумот е опремен со филтер, аерација, грејач. Редовните промени на водата се задолжителни. Самиот аквариум е опремен со многу засолништа: лебдат дрво, камења, растенија. Тие се неопходни за ракчиња за време на стопење и во моменти на агресија од соседите, што може да бидат практично сите ракчиња: Амано, цреши, стаклени ракчиња. Пожелно е да ги задржиме со големи претставници на родот макробрахимов, ракови кои ќе покажат агресија. Рибите во аквариум со филтратори треба да бидат мирни и средни: гулпи, Пецилија, мечувалци, сите видови тетра, трње, неонски, парсирање, предци, ходници итн.

Габонска фотографија од ракчиња

Габонска фотографија од ракчиња

Одгледување ракчиња со филтрирање е тешко. Како и со ракчиња со Амано, јајцата на филтрите во природата се носат на море, каде што се развиваат и се враќаат во свежа вода. Процесот на „одгледување“ јајца дома е подвиг што не секој може да го направи.

Други имиња за Габонците: Камерун оклопни ракчиња (оклопни ракчиња од Камерун), нигериски ракчиња за филтрирање, ракчиња со африкански џинови филтри (ракчиња со африкански гигант), африкански фан-ракчиња (африкански обоени ракчиња), вампири ракчиња (вампирски ракчиња), африкански филтри ракчиња “, сини филтри ракчиња, сини испружени ракчиња, сини фанови ракчиња, гигантски слатководни ракчиња

Преглед на видео за ракчиња од Габон

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Ракчиња габон филтер