ma.AquaFans.ru

Бликса нова гвинеја

Фотографија Бликса Нова Гвинеја

Фотографија Бликса Нова Гвинеја

Новата Гвинеја Бликса (Blyxa novoguineensis), расте во водни тела на Нова Гвинеја. И покрај неговиот многу декоративен изглед, ова растение ретко се среќава во аматерски аквариуми, овој брикс прави многу големи побарувања за неговата содржина и е толку кревка што дури и рибите што живеат во аквариумот можат да ги оштетат неговите премногу чувствителни стебла и лисја.

Новиот Гвинејски Бликс се смета за елитно растение и е прашање на гордост за оние акваристи кои успеваат да го одгледуваат во нивниот аквариум. Фабриката има стебло, од каде што наизменично се тесни лисјата, насочени кон краевите, врвовите се убаво свиткани. Светлината на листовите зависи од околината и може да варира од светло зелена до тен. Треба да се каже дека е многу тешко да се постигне светла зелена боја на растението, затоа оваа боја практично не се наоѓа во аквариуми. Кореновиот систем е слабо развиен. Грмушката во услови на аквариум достигнува големина од 15 см во висина, во природното живеалиште висината на растението достигнува 30 см.

Фотографија Бликса Нова ГвинејаФотографија Бликса Нова Гвинеја

Неопходно е да се засади Нова Гвинеја Бликс во преден план, каде фабриката е во состојба да ја зголеми својата вистинска убавина. Распрснувачко растение формира многу убава ливада. Расте многу бавно.

Параметрите на водата што ги задоволуваат Нова Гвинеја Бликс треба да бидат како што следи: температура од 24-27 ° C, цврстина dH 3-6 °, киселост pH 5,5-6,7. Со поголема киселост на водата, корените на растението се деградираат. Осветлувањето треба да биде многу светло, со интензитет од 70 Lm / L. Како почва, пожелно е да се користи парична казна фракција. Во таква почва, растение кое има многу деликатни корени е добро вкоренето.Ð ?? Ð & cedil-Ñ ?? Ñ ​​?? Ñ ?? в² ?? ?? & frac12-Ð & cedil- ?? ?? Ñ ?? Ñ ?? Ð & sup1;

Тешко е да се постигне размножување на мешавините на Нова Гвинеја во услови на аквариум. Се размножува со формирање на ќеркички грмушки, кои почнуваат да растат во близина на мајката грмушка. Можете исто така да се обидете да го поделите ризомот на растение за возрасни на неколку делови и да ги засадите овие сечи во земјата. Сепак, само искусни акваричари можат да препорачаат овој метод на репродукција, оваа опција не дава 100% гаранција и често се случува фабриката да умре.

Фотографија Бликса Нова Гвинеја

Фотографија Бликса Нова Гвинеја

Сето погоре е само плод на набудување на овој вид аквариумско растение и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусиите на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите хидробиони, ќе ги опишете нивните одлики, ќе ги споделите со нас вашите успеси и радости, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите. Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Преглед на видео на Бликса Нова Гвинеја

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Бликса нова гвинеја