ma.AquaFans.ru

Ајкула барбус

Ајкула барбус во аквариум.jpg
  • Други имиња: Balantiocheilus melanopterus, Bala Shark, Tricolor ајкула, Сребрена ајкула.
  • Потекло: Малезија, Суматра и Борнео.
  • Големина: 10-15 см.
  • Температура: 22-30 ° C.
  • Параметри на водата: pH 6-8.
  • Однесување: Мирно.

Опис

Голема, контрастна боја, привлечна риба. Барби од ајкули често се наоѓаат во продавниците за аквариуми. Сепак, ова е слаб избор за повеќето аквариуми. Balantiocheilus melanopterus е многу активен, расте до 10-15 см и претпочита да живее во пакет. Типичен аквариум може да биде премал за амбала од шишиња од ајкула.

Однесување

Овие се многу мирни риби. Дури и ако оваа риба расте голема, таа нема да им пречи на другите риби, со исклучок на оние што лесно се вклопуваат во нејзината уста. Идеално, треба да чувате група од 6 или повеќе лица. Во екстремни случаи, 3 лица во групата, но не помалку.

СоседитеПогодно е за заедничко одржување со други масивни барови, алкохол, сом, мирни цихлиди.

Декорација на аквариумПотребни се пространи аквариуми. При изработката, се препорачува да се користат блокади направени од камења, пијано дрво, бамбус гранки, синтетички или тврди лисја за живеење. Езерцето не треба да биде преоптоварено со елементи за уредување.

Исхрана

Ајкулите барички јадат скоро сè, вклучително и житни култури. Претежно месојаден, но може и да грицка меки растенија. Во живо, замрзната и замрзната храна е нивната омилена храна..

Карактеристики

Со добра и урамнотежена диета, боите на перките ќе бидат светли. Исто така, добро е да ги чувате во аквариум со темна позадина и чакал, бидејќи белиот чакал и белата позадина ќе ги изгаснат овие решетки.

Одгледување

Не очекувајте од нив да мредат дома. За одгледување, им се даваат инјекции со хормони, само на тој начин можат да се одгледуваат.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Ајкула барбус