ma.AquaFans.ru

Имиња на најмалите риби од аквариум

Најмалиот глуп е Ендлер.

Повеќето ентузијасти на аквариум можат да си дозволат да инсталираат само мали аквариуми. Таквите модели, со капацитет до 100 литри, се совршено прилагодени за внатрешноста на станот. Овие мали резервоари се лесни за одржување и ниска цена, исто како и малите аквариумски риби што ги населуваат.

Риболовството е фасцинантен и истовремено комплексен процес, главната работа во која е резултатот, имено размислувањето за шарениот жив подводен свет. Предностите на големите аквариуми во оваа смисла се големи, сепак, компактните опции можат успешно да ја исполнат оваа декоративна функција. Се зависи од тоа колку добро ќе ги одберете неговите жители - најмалата риба.

Вивипарозна мала риба

Одлична опција - одгледување на најупорните риби - guppies. Сепак, тие не се најмали, тие демонстрираат висока стабилност и се најтешки од стадните жители на матичниот „резервоар“. Вашиот аквариум ќе биде исполнет со светли бои, благодарение на главната убавина на овие мали школи за школување - опашката перка, особено ако добиете интересни примероци. Јато од 15 - 20 риби ќе го наслика вашиот аквариум со светли светла.

Јато возрасни глупости Ендлер.

Јато возрасни глупости Ендлер.

Одлично решение за населување на мал аквариум ќе бидат мечувачите, кои го добиле своето име, поради фактот дека xiphoid процесот се појавува на каудалниот перка на мажјаците за време на пубертетот. Хранењето на мечувалците нема да предизвика тешкотии, затоа што разновидна храна им одговара: и сува, и жива, и замрзната. Не треба да ги одгледувате во аквариуми со капацитет од повеќе од 50 литри, затоа што мечувалците во вакви услови можат да пораснат до 10 - 12 см.Идеалниот идеален рецепт за нивно одгледување: водете компанија од 15-20 водни птици во 50 литри вода со температура од 20-25 и, voila . Прекрасните црвени, црни, зелени, па дури и забележани и тигарски претставници од овој род веќе го радуваат вашето око..

Неколку мечувалци.

Мала риба од форма на мечувалци.Јато од 10 минијатурни молци од елегантна црна боја ќе изгледа многу интересно. Сепак, таквата софистицирана убавина бара подобра грижа. Клучот за фактот дека тие ќе ви дадат радост од нивното размислување е светла светлина и периодично солење на вода, одржување на температурата не пониска од 20 ° С.

Класични мекотели во црн кадифе.

Риби за мрестење

Меѓу овој вид на миленичиња во аквариум, широко распространети се шипки (Суматран, огнена, црно-житна рубинка, тигар), кои претпочитаат жива храна и растат до околу 6 сантиметри. Тие се прилично скромен, но треба да се купат во парови. Оттогаш, овие најмали миленичиња во аквариум не можат да бидат сместени кај роднини со превез барбите можат да ги грицкаат перките.

Погледнете како изгледаат живите жици.

Спектакуларно ќе биде присуството на најмалата аквариумска риба - danio rerio или danio inle. Овие најактивни и многу разиграни мали училишни риби претпочитаат жива или сува храна, а нивната големина достигнува 3 - 5 сантиметри. Преголемата подвижност на водните птици, за жал, е опасна за нив. Честопати зебрашијата скока надвор од нивниот базен, така што само затворените аквариуми се погодни за одгледување нив..

Црвен зебефиш.

Јато од најмалото зебрафиш.

Зборувајќи за најмалата риба за одгледување, не може да не се споменат сите познати новороди. Овие најмали жители на езерца во затворен простор се познати по нивната неверојатна боја, поточно неонски светлеста лента што поминува низ целото тело. Како и сите мали риби, новороденчињата школуваат, па затоа треба да се населат во групи од 10 парчиња или повеќе..

Погледнете го неонскиот аквариум.

Што и да е училиште на стада што ќе изберете, многу е важно да се разбере дека нивниот атрактивен шарен изглед и бодрост зависат во целост од вас. Мора да се има предвид дека минималниот дозволен волумен на вода на пример не може да биде помал од 3 литри. Премногу жители на вода ќе го претворат вашиот извор на инспирација и позитивно во еден вид „комунален стан“ и нема да влијаат на нивното однесување на најдобар начин. Одржување на оптимална температура, 20 проценти неделно промена на вода, присуство на аквариумски филтер, аерација и соодветна храна - овие едноставни процедури ќе ви помогнат да уживате во размислувањето за величественоста на светли бои во аквариумот.

И еве уште еден одличен избор на нано риба - погледнете:

Погледнете исто така: Вивипарна аквариумска риба.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Имиња на најмалите риби од аквариум