ma.AquaFans.ru

Сребрен крст - предок на целата златна риба

Сребрен крстосувач

Сребрен крстосувач

Сребрен крст - предок на целата златна риба

Сребрениот крапски крап се наоѓа во сливовите Дунав, Днепар, Прут, Волга, во долните реки Сир Дарја и Аму Дарја, во поплавни езера на сибирските реки до Колима, вклучително во сливот на Амур, во реките на Приморе, во езерата Сахалин, во водите на Кина и Кореја. Многу е тешко да се врати природниот опсег на дистрибуција на сребро крпенски крап, бидејќи веќе долго време е широко распространет од луѓето.

Сребрениот крстос бил воведен во Северна Америка, во езерцето на Западна Европа, Тајланд и Индија. Во рамките на својата област на дистрибуција, формира два подвида - типичен кинески сребрен распрскуван крап (carassius auratus auratus), кој ги населува водите на Кина, и обичен сребрен крпи од крап (carassius auratus gibelio), кои живеат во сливот на Амур и на запад - во Сибир, во сливот на Аралското Море и во Европа.

Сребрен крст - предок на сите златни рипкиСребрениот крапски крап се разликува од златото во поголеми и полесни скали и пониска висина на телото. Како по правило, бојата на лушпите е сребрено-сива или зеленикаво-сива, но повремено има примероци со златна, па дури и розово-портокалова боја. Односот на висината на телото до должината може значително да варира во зависност од условите на живеење. Првиот зрак на дорзалните и аналните перки е тврд, заглавен шик, остатокот од зраците е мек. Сребрениот крапски крап може да биде поголем од златото (до 40-45 см). Достигнува 45 см во должина и тежина повеќе од килограм. живеат до 10-12 години.

Сребрениот крап се покажа како одличен предмет за работа во размножување. Тој е предок на сите Златни риби. Златна риба одгледувана од златна рипка во Кина пред речиси илјада години. Како резултат на долг избор, последователна хибридизација, како и едукација во различни услови во Кина, Кореја и Јапонија, се одгледуваа неколку стотици раси на оваа украсна риба. Во домашна состојба, тие ја изгубија подвижноста карактеристична за дивиот предок, телото на повеќето раси стана пократко и пошироко. Должината и формата на перките се променија. На некои раси им недостасува грбна перка, додека други имаат различна големина и позиција на очите. На главата има риби со различни израстоци, со транспарентни скали. Разновидноста на бои е особено голема. Постојат неколку варијации на бои: црвена, сребрена, црна и други. Најразновидните комбинации и варијации на овие карактеристики даваат екстремна разновидност на форми..Сребрен крст - предок на сите златни рипки

Хранење аквариум риба треба да биде во право: избалансиран, разновиден. Ова фундаментално правило е клучот за успешно одржување на која било риба, без разлика дали се тоа глупости или астронози. Член "Како и колку да се хранат аквариум риба" детално зборува за ова, ги истакнува основните принципи на исхраната и режимот на хранење риби.

Во оваа статија ја забележуваме најважната работа - хранењето риби не треба да биде монотоно, и сувата и живата храна треба да бидат вклучени во исхраната. Покрај тоа, неопходно е да се земат предвид гастрономските преференции на одредена риба и, во зависност од тоа, да се вклучат во својата диетална храна или со најголема содржина на протеини или обратно со растителни состојки.

Популарна и популарна храна за риби, се разбира, е сува храна. На пример, секој час и секаде каде што можете да ги најдете на полиците со аквариум, добиточната храна на компанијата Тетра - лидер на рускиот пазар, всушност, асортиманот на добиточна храна на оваа компанија е неверојатен. Во „гастрономскиот арсенал“ на Тетра спаѓаат индивидуални добиточна храна за одреден вид риба: за златна рипка, за циклиди, за лорикарија, гупчиња, лавиринти, аровани, дискусии и сл. Тетра, исто така, развива специјализирани извори, на пример, за подобрување на бојата, збогатена или да се хранат СРЈ. Детални информации за сите извори на тетра може да се најдат на официјалната веб-страница на компанијата - овде.

Треба да се напомене дека при купување каква било сува храна, треба да обрнете внимание на датумот на неговото производство и рок на траење, да се обидете да не купувате храна по тежина, а исто така да ја чувате храната во затворена состојба - ова ќе помогне да се избегне развој на патогена флора во него.

Сето погоре е само плод на набудување на овој вид аквариум риба и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусии на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите миленици, ќе ги опишете нивните навики, однесување и содржина, ќе ги споделите вашите успеси и радости со нас, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите . Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Крушево сребро видео
Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Сребрен крст - предок на целата златна риба