ma.AquaFans.ru

Сите видови на мечувалци

Сите видови на мечувалци

Видови мечувалци

Разновидноста на аквариумска риба понекогаш е неверојатна. И со оглед на фактот дека еден вид риба има свои сорти - светот на аквариумот станува едноставно гигантски.

Понекогаш дури и искусен акварист може да биде тешко да се каже која риба. Се надеваме дека следниот избор на видови на мечували ќе ви помогне да дознаете кој плива во вашиот аквариум.

Xiphophorus helleri.

Ред, семејство: пецилијан.

Удобна температура на водата: 20 - 25 ° C.

Д-р: 7,0 - 7,5.Агресивност: не-агресивни.

Компатибилност: неагресивна - мирна риба. Не се препорачува да ги чувате со риба со превез - тие се бавни и мечувачите можат да ги стискаат за убави, големи перки.

Веројатно сите ги знаат мечувалците, дури и оние што никогаш не виделе аквариуми. Можеме да кажеме дека овие риби - сите деца на Советскиот Сојуз - беа во сите советски аквариуми. Рибата е многу убава и скромен.

Детален напис за мечувалци е тука.!

ВИДОВИ НА СВЕТНИЦИ
Бугарските бели мечувалци
мечувалец бугарски бел


Мечувалец за високо планирање

Висок мечувалец

Планински мечувалец

планински мечувалец

Зелен мечувалец

зелен мечувалец

Мечкаџии од тигари со црвени очи

мечувалец со тигри од тигар

Црвен мечувалец

мечувалец црвен

Мечувалец од лимон

мечувалец од лимон

Мечувалец на Лирбирд

лирберд

Пекол мечувалец

пекол мечувалец

Мечеви на виножито

мечувалец на виножитото

Мечувалец на Чинц

мечувалец на Чинц

Црн мечувалец

црн мечувалец
Видео со мечувалци
Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Сите видови на мечувалци