ma.AquaFans.ru

Во живо песок

Sandивотен песок.jpg

ОписLiveивиот песок е корален песок добиен директно од океанот и спакуван без никаква дополнителна обработка заедно со сите живи организми што биле во песокот во моментот на неговото собирање. Се транспортира во херметички запечатени пластични кеси, што ви овозможува да заштедите поголем дел од нејзините жители.

Апликација

Liveивиот песок се користи за забрзување на лансирањето и за подобрување на квалитетот на DSB. Микроскопски живи организми и безрбетници во песокот рециклираат органски отпад во аквариумот: нехраната храна, измет од риби, итн. Обично, кога DSB е населен, се претпоставува дека е населен со микроорганизми од живи камења, но се претпоставува дека со додавање на жив песок, екосистемот станува поразновиден, поблизу до природниот, а квалитетот на филтрацијата се подобрува.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Во живо песок