ma.AquaFans.ru

Тетра лесна рамнотежа и малку експеримент!

Тетра EasyBalance и малку експеримент!

Тетра EasyBalance и малку експеримент!

Тетра EasyBalance нема потреба од воведување, многу акваристи се добро запознаени со тоа. Врз основа на суштината, лекот ја стабилизира pH и цврстината на карбонат (KH) на водата, ги отстранува фосфатите и нитратите, ја збогатува водата со разни витамини, минерали и минерали, го намалува бројот на промени во водата. Дознајте повеќе за Tetra EasyBalance овде.

Во пракса, беше забележано дека Tetra Easy Balance совршено се справува со својата задача. И според наше мислење, нејзината главна вредност лежи не само во намалувањето на промените во водата, туку и во тоа веднаш веднаш да се намали нивото на фосфат и нитрат во аквариумската вода. Мерењата на PO4 и NO3 пред и после Tetra EasyBalance се објаснети. Фосфатите и нитратите се ресетираат на нула.За конечно да ја потврдиме ефикасноста на лекот, решивме да спроведеме визуелен и едноставен експеримент. Зедовме две цевки во кои се истури вода од еден аквариум и се натопи со реагенси на тест PO4. Како резултат, водата во една тест цевка стана темно сина - тоа е, тестот реагираше на присуство на фосфат во водата, а другата пробна цевка со вода остана транспарентна, тестот не функционираше. Зошто? Бидејќи во втората пробна цевка, ја додадовме Тетра EasyBalance.

Избегнувајќи го мразот, забележуваме дека не меривме сè на милилитар. Дозите на лекот се наведени во упатствата и мислиме дека тие не треба повторно да се проверат. Единствената цел на експериментот е да се покаже ефектот на лекот. И видеото подолу зборува сам за себе.Спроведовме сличен експеримент со реакција на тестот за нитрати, и го добивме истиот резултат - во пробната цевка со тетра лесен баланс, тестот не најде НО3.

Севкупно, ако поради една или друга причина високи концентрации на фосфати и нитрати се случиле во вашиот аквариум, треба да извршите елементарни и стандардни активности:

- исчистете го аквариумот, исчистете ја филтрацијата, зголемете ја аерацијата итн..

- заменете дел од водата.

- применуваат тетра EasyBalance.

Овие мерки ќе бидат доволни за брзо стабилизирање на аквариумот. Во овој случај, Tetra Easy Balance делува како аквариум на брза помош, ви овозможува да запрете негативни фактори и да продолжите со поставување на аквариумската био-рамнотежа во мирен - нормален режим.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Тетра лесна рамнотежа и малку експеримент!