ma.AquaFans.ru

= Популарни видови аквариум ракчиња =

Аквариум видови ракчиња

Аквариум видови ракчиња

За погодност на нашите гости и редовни корисници, составивме каталог на популарни типови ракчиња од аквариум. Овој список е по азбучен ред, со фотографија и линк до една ракчиња. Исто така, доколку е потребно, секогаш можете да се повикате на делот на страницата Аквариум ракчиња.

Амано ракчиња

Ð ?? ??? & Микро- и ?? & микро-Ñ ?? & ordm-Ð ° Ð ?? Ð & frac14-Ð ° Ð & frac12-Ð & frac34;

Не толку одамна, во 2006 г. Така, од 2006 година, името на ракчиња Amano официјално се смени и стана "Caridina multidentata".
Познатиот акваскапер и креатор на таканаречените „природни аквариуми“ Такаши Амано беше првиот што ги користеше овие ракчиња за борба против алгите во неговите растителни аквариуми.

Откријќи ја нивната неверојатна способност да јадат алги, тој веднаш наредил неколку илјади ракчиња од локалниот трговец на живи производи. Од 1980-тите години, акваристите почнаа да ја нарекуваат - "Амано".

Ракчиња бабули

микро и микро- и ??

Ракчиња од Бабулси имаат светло зелено тело. Бабуните од зелени ракчиња се одликуваат со карактеристика: тие се во можност да ја променат бојата на трупот, станувајќи или зелена, потоа светло-кафеава или црвена. Бојата зависи од расположението на животното, како јаде и во какви услови.

Исто така, вреди да се напомене дека е доста тешко да се пронајдат добро насликани бабули на продажба, како на сликите. Честопати ова се ситни, бледо зелени ракчиња..

Покрај тоа, постојат многу морфи во боја на babaulti: кафеава, портокалова и црвена сорта.

Ракчиња цреша

Ð ?? Ñ ?? Ð & micro-Ð & micro-Ñ ?? Ð & ordm-Ð ° в & cedil-Ñ ?? Ð & frac12-Ñ ??Ракчиња од цреши или цреши - селективно одгледувани во Германија видови ракчиња добиени за време на долг премин на диви ракчиња Ноокаридина Хетеропода.
Аквариум со ракчиња од овој вид треба да биде добро засаден со растенија на кои ракчиња од цреши поминуваат голем дел од своето време само за да седат, а потребно е да има засолништа во кои се кријат за заштита, особено по стопењето.

Растителни ракчиња

Ð ?? Ð? Ð ?? Ð & frac12-Ð & micro-вР& frac34-Ñ ?? Ð ?? fra & frac34-Ñ ?? & frac12-Ð ° Ñ? Орд арапд и микро микро и микро и микро-микро и микро-ароми, микроорганизма, редови и ретрографски решенија

Речиси про transparentирна ракчиња со темни попречни ленти долж трупот и лесните точки. Рострум со исправен горен и малку конвексен долен раб. Еднократно, директно напред од клунот, се испакнува малку над предниот раб на сфафоритите. Од трите скуши на антените на првиот пар, две споени едни на други со 6-7 сегменти. Има мали канџи. Бојата на ракчиња во голема мерка зависи од бојата на добиточната храна, како и од сенката на почвата. Големина на ракчиња околу 5 см.

Кристални ракчиња

?? ?? ?? & микро- и ?? & микро-Ñ ?? & & ordm-Ð ° m & ordm- ?? ?? & & cedil-Ñ ?? Ð ?? Ð ° Ð »Ð»

Во 1993 година, јапонскиот Хисајасу Сузуки, одгледувајќи ракчиња, класична црна боја, случајно доби необична ракчиња - црвена ракчиња. По некое време, се појавија уште 3 работи од вакви ракчиња. Откако решил да го поправи црвениот ген, тој продолжил на избор и преминување на ракчиња со црвени ленти.
До 1996 година, одгледувачот имаше неколку илјади ракчиња со црвени и бели ленти, кои брзо се здобија со популарност и loveубов кај loversубителите на ракчиња. Хисајасу Сузуки го патентираше нивното име, Кристал Црвен.

Ракчиња макробрахиум
DSC_0469 (Копија) .JPGРод макробрахиум - макробрахиум. Ракчиња од родот Macrobrachium се користат во аквариуми за релативно долго време. Сите членови на семејството не се мирни. Некои претставници на родот се разликуваат во цврсти (до 15-20 см) големини и се користат во гастрономијата (особено, Macrobrachium rosenbergi, која успешно се одгледува во индустриска скала на специјални фарми).
За среќа за loversубителите на природата, меѓу претставниците на родот има многу релативно компактни суштества погодни за одгледување во домашни аквариуми. Овие првенствено вклучуваат ракчиња Macrobrachium nipponense - река, источно јапонски ракчиња. Покрај Macrobrachium nipponense, во аквариуми се чуваат и други претставници на родот.

Ракчиња Рајли

Ð ?? Ñ ?? á & micro-Ð ?? and m ordm- & & cedil- ?? ?? cedil-Ð & & cedil- Ñ ?? Ð & frac34-Ñ ?? Ð & frac34;

Рајли ракчиња (Neocaridina heteropoda sp. Rili) - плод на селекција, одгледуван во 1996 година. Во Тајван, Хисуасу Сузуки - јапонски одгледувач, со тоа му дава на светот прекрасен кристал на ракчиња.

Еве ги индикативните состојби кои се најповолни за чување и одгледување на ракчиња риби: аквариум - од 10 литри, температура на водата - 22-28 степени, pH 6,0 до 8,0 со мека и средна цврстина на вода. Пожелно е да се чуваат ракчиња во група од 10 +++ лица, аквариумот треба да биде богат со воден живот - ракчиња треба да имаат засолништа во форма на растенија и мов.

Стаклени ракчиња

Стаклените ракчиња живеат релативно кратки од 1 - 1,5 години и растат до 4 см.Тие се исклучително лесни за одржување и грижа. Духовите од ракчиња, за разлика од многу други роднини, не се претенциозни за мека и малку кисела вода. Параметрите на водата за нивната содржина се температура: 22-27 C, pH - 6,5-7,5, kH 5-8-gH 5-8, dH - 4-8-TDS - 120-180. Потребни се седмични промени во водата. Исто така, потребни се аерација и филтрација на вода. Во аквариумот треба да создадете места каде што духовите можат да се засолнат. Може да биде лебдат дрва, густи растенија, куп камења, итн..

Ракчиња Сулавеси - кардинали

3.jpg

Habивеалиште за кардинални ракчиња - карпести делови на езерото на островот Сулавеси во Индонезија. Неговата големина е во просек од еден и пол сантиметар. Тие се многу активни во добивање на фуражни култури од дното од камења и алги, како и од лушпи од полжави од родниот остров. Затоа, во нивниот дом треба да има изобилство на такви декоративни елементи како аквариумски растенија, камења, дрво за аквариум и други предмети, обраснати со алги. Интензитетот на бојата на ракчиња од кардинал во никој случај не е поврзан со полот, возраста, емоционалната или физичката состојба на поединецот. Боја на каросеријата - разни нијанси на цреша и црвена боја, привлечно спротивставени на страните со бели дамки, кои можат да бидат остроени во сина боја. Карактеристична карактеристика се белите предни шепи, со кои ракчето брзо и смешно се раздели, добивајќи храна.

Филтер за ракчиња

Ð ?? Ñ ?? Ð & micro-Ð ?? & micro-Ñ ?? Ð & ordm--° Ð ?? Ð & cedil-Ð »?? ?? ?? ?? Ñ ?? Ð ° Ñ ?? ?? & frac34-Ñ ??

Филтерот за ракчиња, за разлика од другите ракчиња, е несмасен, така да се каже, несмасен. Таа нема да галопира како болва низ аквариумот и причината за ова е начинот на хранење. Филтерот за ракчиња се храни со помош на цилија на вентилаторот, кои се наоѓаат на неговите канџи. Ракчиња ги фаќа со „слатки надолу“ - микроорганизми, мали честички на храна од риби, остатоци од растенија, итн. За да го направите ова, ракчиња се искачуваат до нај “разнесеното место” - местото каде што протокот од филтерот е што е можно поинтензивен и ги шири своите обожаватели таму. Веднаш штом храната влезе во вентилаторот, таа се носи во устата. Всушност, според тоа, филтерот за ракчиња има условна несмасност - неговото тешко тело и трајните шепи се прилагодени за да стојат со протокот во дупката. Видете исто така Ракчиња Габон филтер.

Ракчиња од црн тигар

Ð & секта-Ð & микро-Ñ ?? Ð & frac12-Ð ° Ñ? Ñ ​​?? Ð & cedil-Ð & sup3-Ñ ?? Ð & frac34-вР° Ñ ?? Нарачана наредба микро микро микро микро микро микро микро микро микро

Ракчиња со тигар од тигари, познати и како црни дијамантски ракчиња (црни дијаманти ракчиња, главно во Јапонија) стануваат многу популарни видови кај современите расни раси на ракчиња. Овој вид селективно се одгледувал од вообичаениот ракчиња од тигар, каде за време на долго време примероците со најцрните ленти биле избрани за вкрстување, на крајот, изборот го дал долгоочекуваниот резултат и ракчиња станале целосно црни.
Постојат две сорти на ракчиња од црн тигар - едната со црни очи, а другата со портокалови очи. Освен тоа, оние со портокалови очи се ценети многу повисоко од нивните роднини со црни очи.

Видови преглед на видео за аквариум ракчиња

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » = Популарни видови аквариум ракчиња =