ma.AquaFans.ru

Принцеза бурунди

Принцеза на бурундиПринцеза на бурунди
Принцеза на Бурунди - Неолампролог бригард

Ред, семејство: цикличен.

Удобна температура на водата: 24-27 ° C

Д-р: 7,4-8,5.

Агресивност: агресивно.

Компатибилност: со циклиди.

Живеалиште - Езерото Тангањика.

Принцезата од Бурунди е аквариумска риба, член на семејството Цицлов, одред како перч. Африкански циклид, кој за прв пат се појави во домашните аквариуми во средината на дваесеттиот век. Телото на рибата е издолжено, израмнето странично, профилот на грбот е заоблен. Мала риба, долга до 12 см. Мажјаците се поголеми од женките, со подолги израстоци на перки во форма на пигтил.

Рибата е скромен по содржина. Принцезата од Бурунди се одржува во долниот и средниот слој на вода. Рибите се територијални и се однесуваат агресивно со „странци“. Препорачаната ширина на аквариумот е од 120 см. Волумен од 50 литри (по пар), за стада од 150 литри. Параметри на водата за содржината: 24-27 ° С, dH 7-20 °, pH 7,4-8,5.

Хранење аквариум риба треба да биде во право: избалансиран, разновиден. Ова фундаментално правило е клучот за успешно одржување на која било риба, без разлика дали се тоа глупости или астронози. Член "Како и колку да се хранат аквариум риба" детално зборува за ова, ги истакнува основните принципи на исхраната и режимот на хранење риби.Во оваа статија ја забележуваме најважната работа - хранењето риби не треба да биде монотоно, и сувата и живата храна треба да бидат вклучени во исхраната. Покрај тоа, неопходно е да се земат предвид гастрономските преференции на одредена риба и, во зависност од тоа, да се вклучат во својата диетална храна или со најголема содржина на протеини или обратно со растителни состојки.

Популарна и популарна храна за риби, се разбира, е сува храна. На пример, секој час и секаде каде што можете да ги најдете на полиците со аквариум, добиточната храна на компанијата Тетра - лидер на рускиот пазар, всушност, асортиманот на добиточна храна на оваа компанија е неверојатен. Во „гастрономскиот арсенал“ на Тетра спаѓаат индивидуални добиточна храна за одреден вид риба: за златна рипка, за циклиди, за лорикарија, гупчиња, лавиринти, аровани, дискусии и сл. Тетра, исто така, развива специјализирани извори, на пример, за подобрување на бојата, збогатена или да се хранат СРЈ. Детални информации за сите извори на тетра може да се најдат на официјалната веб-страница на компанијата - овде.

Треба да се напомене дека при купување каква било сува храна, треба да обрнете внимание на датумот на неговото производство и рок на траење, да се обидете да не купувате храна по тежина, а исто така да ја чувате храната во затворена состојба - ова ќе помогне да се избегне развој на патогена флора во него.

Сето погоре е само плод на набудување на овој вид аквариум риба и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусии на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите миленици, ќе ги опишете нивните навики, однесување и содржина, ќе ги споделите вашите успеси и радости со нас, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите . Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Прекрасен избор на фотографии од принцезата од Бурунди

Принцеза на бурундиПринцеза на бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Фото Принцеза од Бурунди

Принцеза на бурунди

Принцеза на бурунди

Принцеза на бурунди

Принцеза на бурунди

Принцеза на бурунди

Принцеза на бурунди

Видео компилација на принцезата Бурунди

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Принцеза бурунди