ma.AquaFans.ru

Гурами забележа жолто црвено

Гурами забележа жолто-црвена.jpg
  • Други имиња: Trichogaster chuna, Trichogaster sota, Trichogaster “Gold-Red”, Honey Gourami.
  • Потекло: Тајланд, Малезија, Суматра и Бомбео.
  • Големина: до 12 см.
  • Температура: 22–28 ° С.
  • Параметри на водата: pH 6-7, dH 8–16 °.
  • Однесување: мирно, но може да биде агресивно кон помалите риби.
  • Зачувување на тешкотиите: лесно.

ОписА сорта на забележан гурами. На возраст од 2-3 месеци, тие лесно се мешаат со гурманите со мед, што е многу помало и посмирено, бидејќи припаѓа на родот на колисот. Исто така, слично на златниот гурами, но, за разлика од него, црвената лента на аналниот перка е поширока и многу посветла и не бледне со времето.

Услови на притвор

Условите на притвор се исти како и за сите гурмами.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Гурами забележа жолто црвено