ma.AquaFans.ru

Гурами забележал бисерен

Гурами забележан бисерен центар.jpg
  • Други имиња: Trichogaster trichopterus, Cream Gurami.
  • Потекло: вештачко.
  • Големина: до 12 см.
  • Температура: 22–28 ° С.
  • Параметри на водата: pH 6-7, dH 8–16 °.
  • Однесување: мирно, но може да биде агресивно кон помалите риби.
  • Зачувување на тешкотиите: лесно.

Опис

Вид на забележан гурами одгледуван од одгледувачи. Бојата е светло розова, понекогаш со жолтеникава нијанса. Дамките на страните скоро и да не се изразени. Каудалните и аналните перки се фрлаат во зеленикава боја. Условите на притвор се исти како и за сите гурмами.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Гурами забележал бисерен