ma.AquaFans.ru

Дискус кафеава

Дискус Браун.jpg
Дискус Браун 1.jpg
Дискус Браун 2.jpg
Дискус Браун 3.jpg
  • Други имиња: Симфисодон Аквифискација Харалди, Дискус сина.
  • Потекло: Јужна Америка, Амазон.
  • Големина: до 15 см.
  • Температура: 28–32 ° C.
  • Параметри на водата: pH 5,5-5,7, 0-8 ° dH.
  • Однесување: Мирно.
  • Зачувување на тешкотиите: тешки.

Опис

Природната форма е родна во Јужна Америка. Главната боја варира во зависност од живеалиштето, од светло жолта до темно кафеава, понекогаш има примероци со интензивна црвена боја. Во зависност од состојбата и расположението на дискот, темните вертикални ленти може да бидат јасно видливи на телото, или тие може целосно да исчезнат. Бојата на ирисот исто така варира од жолта до светло црвена, последната опција е почеста.Условите за живеење, однесувањето и исхраната се слични на другите дискусии.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Дискус кафеава