ma.AquaFans.ru

Хигрофилус повеќеноменски цејлон

Хигрофил мулти-семеен Ceylon.jpg
  • Други имиња: Хигрофила полисперма „Цејлон“.
  • Потекло: Азија, Шри Ланка.
  • Големина: 20-50 см.
  • Температура: 18–28 ° С.
  • Параметри на водата: pH 6-7, dKH 2–15 °.
  • Осветлување: 0,5 W / L.
  • Стапка на раст: брза.
  • Дополнителни информации: погодни за позадини.
  • Сложеноста на содржината: многу едноставна.

ОписСе разликува од обичните хигрофилни тенки и долги лисја со повеќе семе. Листовите се зелени, но при силно светло се стекнува со боја на бакар. Расте брзо, формирајќи убави густини за краток временски период.

Услови на притвор

Не се бара од параметрите за вода, тоа е потребно корен во повеќето аквариуми.

Одгледување

Пропагирани со сечи.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Хигрофилус повеќеноменски цејлон