ma.AquaFans.ru

Корјачки како на фотографијата, сакаш?

1-то место на IAPLC 2015 година

1-то место на IAPLC 2015 година

Дечки и девојчиња! Дали сакате да создадете џунгла во аквариум како на оваа фотографија? Работата траеше 1-то место на IAPLC 2015 година, автор Такајуки Фукада.

Во овој полу-рекламен, полуискрен пост, ќе ви кажеме за новиот производ од оваа година, кој го продава марката Prime. Ние самите немаме души во акваскапе, вкл. секакви нови камчиња, кора за нас, онаа за валеријана за мачки!

Манијак полека =) Воведување на дрво дрво Чечел!Во 2019 година, во премиерот асортиман се појави нов вид на прицврстувачи, кој е совршен за создавање на аквариум и терариумски дизајни, како и за разни флорариуми и палдуари. Во некои случаи, овие прицврстувачи може да се користат и во дизајнот на пејзажот..

Овие лебдечки дрва изгледаат како испреплетени лози, а наликуваат на пушено сирење Чечел, благодарение на што тие се здобиле со такво трговско име. Во сува форма, дрифтвуд има боја од жолта до светло кафеава, а во вода тие се претвораат во темно кафеава или црна боја (во зависност од осветлувањето).

Дрифтвуд дупчеше за аквариумотДрифтвуд дупчеше за аквариумот

Овие driftwood биле популарни во Азија со години, а многу познати акваскапери ги користат во нивните конкурентни дела и земаат награди.

На продажба:

- Природна глетка PRIME Snag Chechil S 80-120 см.

- Природна глетка PRIME Snag Chechil XS 50-80 см.

Забележете дека, се разбира, џунглата може да се создаде од домашни грицки, но сепак треба да се бараат. И повторно, корените нема да го дадат ефектот на винова лоза.

Конечно, видео од Григориј Попов и каналот BioBox, кое раскажува за овие грицки. Грегори забележува дека Чечел силно ја обои водата и дава танини. Имо, секое свежо дрво боја на вода. Нашата домашна круна и гранки на грозје исто така се здрави, како да се впие.

Во принцип, такви вести! Гугл чичил, погледни, размисли.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Корјачки како на фотографијата, сакаш?