ma.AquaFans.ru

Микроантем монте карло

Микроантем Монте Карло

Микроантем Монте Карло

Микроантем Монте Карло

Ова растение е откриено во брзите резервоари на Аргентина во 2010 година, во близина на градот Монте Карло, во чија чест е именувано. Во аквариуми, фабриката се појави во 2012 година. Ова е релативно ново растение, многу слично на Хемиантус Куба, но има голем број предности над тоа.

Микроантемот Монте Карло има подолги корени, цврсто расте во почвата, па дури и со дебелина од килим од 10 см не лебди на површината.

Оваа способност го намалува бројот на фризури на тепихот Монте Карло, додека тепихот хемантус на Куба се појавува веќе со дебелина од 3 см.

Микантемот Монте Карло има поголеми лисја од Куба, нивниот дијаметар е 3 мм,, што овозможува непречена транзиција кон растенија со големи лисја и го прави целокупниот изглед на аквариумот поприроден и природен.

Ова растение, се разбира, може да се припише на растенијата од преден план на земја.

Во однос на условите на притвор, микроантемот во Монте Карло има и голем број предности. Фабриката не мора да има интензивно осветлување. За одгледување густ зелен килим, доволно е 0,5 вати / литар моќ (приближно, тоа зависи од условите на чување и големината на аквариумот). Второ, не бара голема концентрација на ѓубрива: СО2, макро и елементи во трагови. Доста е 5-10 мг / л јаглерод диоксид во вода. Широк спектар на pH вредност во аквариумот: 6-7,5, dH 5-15.

Покрај фактот дека растението може да формира густ килим, добро е вкоренето на грицки и камења. Оваа способност на растението може да се искористи за рекреирање на висечките „градини на Вавилон“. Овој изглед е добро прикажан во работата што го освои првото место на натпреварот IAPLC 2015, фабриката, како и да е, формира костур на шамар и се обеси.

Micrantemum Монте Карло на IAPLC 2015 година

Микроантем Монте КарлоИЗВЕСТУВАЕ: Еве што пишува домашниот производител на аквариумски растенија меристем, компанијата Акварелумка, за Micrantemum Монте Карло:

Ретко кој се наоѓа на продажба, многу интересен и релативно едноставен прикриен марка со мали, светло зелени лисја. Однадвор и по природа на растот, микротантеумот Монте Карло е сличен на Хемијантус Калитриххоид. Се разликува во поголеми лисја, со големина од 5-10 мм и значително поскромни барања за условите на притвор. Микроантемот Монте-Карло брзо во преден план создава уреден светла тепих.

Ова растение за прв пат е откриено на бреговите на реката во провинцијата Мисиес во северна Аргентина и го добило името по ова место: Micranthemum sp. Монте Карло Ова растение е познато и како Нова голема бисерна трева, а во Јужна Америка како Бакопита..

Микроантем Монте Карло

Општи карактеристики:Тешкотија: Лесно.

Големина: 3-5 см.

Стапка на раст: средна.

Micrantemum Монте Карло Меристемни

Микровантеумот Монта-Карло може да расте во светлосен сенка, но умерено до силно осветлување и снабдување со СО2 ќе ви овозможи да ги постигнете најдобрите резултати во одгледувањето на оваа интересна аквариумска фабрика.

Микроантем Монте Карло акварел

Препорачани параметри за одгледување:

Вредност на PH: 6,5 - 7,5.

Температура: 22 - 28 ° С.

Цврстина на карбонат: 4 - 12 ° DKH.

CO2: 6 - 40 mg / L.

За повеќе информации за аквариумските растенија Меристем, видете ја статијата - овде.

Каламус тревни

Сето погоре е само плод на набудување на овој вид аквариумско растение и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусиите на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите хидробиони, ќе ги опишете нивните одлики, ќе ги споделите со нас вашите успеси и радости, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите. Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Видео микрантем Монте Карло

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Микроантем монте карло