ma.AquaFans.ru

Полумесечина од кокер

Хм портокал
Хм сина
Хм црвено
Хм сенф гас
ОСМ сенф гас
  • Други имиња: Betta splendens HM, Сијамски борец половина месечина.
  • Потекло: избор.

Опис

Овој вид е означен со кратенката „HM“. Месечината полумесечина е многу популарна и престижна форма. Главниот симптом е дека аголот помеѓу екстремните зраци на каудалната перка треба да биде 180 °. Дорсална и анална перка прилично голема.

Имаат неколку подформа, така што полумесечината (ХМ) со знак на опашката на круната (КТ) се нарекува полу-сонце (CTHM), полумесечиите во кои зраците формираат гранка се нарекуваат пердуви опашки, а има и полумесечина од петлите, во кои зраците се вештачки испреплетени и формираат свитливи важничења, нивни наречени опашки.Постојат неколку видови на опашки на круната: двоен зрак (Двоен зрак), единечен зрак (единечен зрак), вкрстени зраци (Мулти Крст Реј):

Видови на Crown-опашка Cockerel.jpg

Исто така постои и формата Околу половина месечина (ОХМ), кога екстремните зраци на каудалната перка во проширена форма имаат агол поголем од 180 °.

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Полумесечина од кокер