ma.AquaFans.ru

Петел врана

ЦТ-сина двокреветна ЦТ-црна орхидеја Двоен рејтинг ЦД-единечен реј
КТ Виолетова Мулти Крст Реј
  • Други имиња: CT Betta splendens, Siamese Fighter Crowntail, Cockerel tailed.
  • Потекло: избор.

Опис

Овој тип е означен со кратенката "КТ". Доста популарна форма на петелки. Многу е лесно да се разликува од другите форми, зраците од оваа форма се испакнати надвор од рабовите на перката и мембраната помеѓу зраците е делумно отсутна.

Најмалку, на мембраната треба да недостасуваат 30% од должината на зракот на сите перки. Идеално кога мембраната не зафаќа повеќе од 50%.

Месечината на силеџија (HM) со знак на опашката на круната (КТ) се нарекува полу сонце (CTHM).

Постојат неколку видови на опашки на круната: двоен зрак (Двоен зрак), единечен зрак (единечен зрак), вкрстени зраци (Мулти Крст Реј):

Видови на круната опашка Cockerel.jpg

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Петел врана