ma.AquaFans.ru

Компатибилност со гупи, што прават другите риби заедно со нив?

КОМПАТИВНОСТ НА ГУПИ,

каков вид на риба се заедно со џупињата

Гупите се многу убави, мали, живописни риби. Некои луѓе навистина ги сакаат, некои не. Во секој случај, ова се скромен, тврда риба со убави опашки. Нивниот единствен недостаток е „мал раст“ и безопасност! Во врска со тоа, секој сосед се обидува да ги навреди.
Во принцип, се препорачува да ги чувате гупите одвоено и да имате свирка за пржење, тогаш вашите глупости ќе бидат среќни, ќе се размножуваат, па дури и ќе генерираат приходи, освен ако, се разбира, не ја ставите оваа материја во тек.

Гупиците се одвиваат добро и се компатибилни со следниве риби:

1. Мечувалци.

2. Молинезија.

3. Сите зебрафиш.4. Кардинали.

5. Неонски.

6. Рефлектори.

7. Коридори8. Мали тетрали.

9. Аканталмус.

Од поголемите, можете да пробате:

1. Теренс

2. Конго

3. Торацикум

Забележете дека треба да запомните не само компатибилноста на рибите, туку и капацитетот на аквариумот. Не преоптоварувајте го аквариумот со риба, особено затоа што глупостите интензивно се одгледуваат. Исто така, препорачливо е при изборот на риба, секогаш земајте ги предвид параметрите на водата, што ќе биде удобно за секого. Гупите се алкална риба, имајте на ум!

Корисно видео за содржина на Guppy

Претплатете се на нашите ВиеКанал за цевки, да не пропуштам ништо

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Компатибилност со гупи, што прават другите риби заедно со нив?