ma.AquaFans.ru

Печилија е многу фина

Печилија е многу фина

Печилија е многу фина

Печилија е една од најпопуларните и најубави аквариум риби.!

Непретенциозноста на содржината, варијабилноста на бојата, леснотијата на одгледување ги направи толку популарни.

Вреди да се спомене веднаш дека Xiphophorus maculatus - ова е вид, „Spotty Pecilia“. Исто така, постои Xiphophorus variatus - „Триколорна пецијалија“. Обајцата имаат многу раси за размножување, од кои повеќето се дури и хибриди помеѓу овие видови, со вклучување на оригиналната форма на видот "Зелен мечувалец" - Xiphophorus helleri. На пример, расите на „Црната печилија“ и „црниот мечувалец“ се селективен резултат на хибридизација на сите 3 видови. Диви - оригиналните форми на шарени специфики и тробојни видови на пецилија скоро никогаш не се случуваат во аквариуми.

Благодарение на работата за селекција, повеќе од 130 видови на пецилија сега се вообичаени во аквариумите. Постојат црвени, жолти, портокалови, златни, па дури и бели! Сè е едноставно невозможно да се наведат.

Оваа статија се фокусира на Пецилија Хајфин. Погледнете преглед напис за сите особености. овде.

Печилија високо-перка е раса за размножување. Ова е дете на двата Xechophorus maculatus, Xiphophorus variatus и мечот на знамето. Бојата на телото е променлива. Треба да се разликува високиот морфиум на Печилија од оној на знамето. Знаеше знамето на Печилија Хаер, достоинствениците - обожавател.

Лесно е да се одржува голема скотила, но треба да ги знаете главните препораки и совети за грижа за нив, така што тие живеат и го украсуваат вашиот аквариум колку што е можно подолго.

Удобна температура на водата: 24-27 степени-

PH на "киселост": 7,5-8-

Цврстина: 8-25-

Агресивност: Неагресивни-Сложеноста на содржината: Лесно-

Компатибилност на Пецилија Uplavnitsa: многу широк опсег, сите живописен, ангелска риба, на пример, „мирни“ циклиди со средна големина, на пример, апистограм Рамирези, тетра, гурами, зебрафиш, сите видови на добиток итн.

Некомпатибилен: големи агресивни циклиди и други како нив големи грабливци. Погледнете ја и статијата компатибилност со аквариум риба.

Колку живеат: Во добри услови тие можат да живеат до четири години. Откријте колку други риби живеат ВО ОВОЈ ЧЛЕН!

Големина на партиција достигнува 4-5 см кај женките, машките се малку помали. Телото е во облик на дијамант, со прилично широка перка и релативно мала глава.

Печилија е многу финаПечилија е многу фина

Печилија се сметаат за многу слаби риби. Тие, како и во остатокот, и за сите други риби, имаат потреба од чиста вода - концентрацијата на амонијак = 0, нитрит = 0 и нитрат е прифатлива 20. Затоа, задолжително е присуството на добар систем за филтрирање на вода! Исто така, дефинитивно е потребно бојлер, да се одржи удобна температура. И, се разбира дека ви треба аерација, за ова не се ни дискутира. Препорачливо е да се извршат промени во водата еднаш неделно ~ 1/4 - 1/3 од вкупниот волумен на вода.

Песилија е многу активна - сакаат многу брзо да пливаат. Затоа, и покрај малата големина на рибата, аквариумот треба да биде волумен од 70 литри, или подобро сите 100 литри. Пожелно е аквариумот да биде широк и доволно длабок, овие риби сакаат да се габираат напред и назад, претпочитајќи ги средните и горните слоеви на вода.

Кога е потребна содржина, треба да знаете и запомнете дека станува збор за „алкална риба“ - тие претпочитаат dH и pH над 7. Пожелно е да се закисели водата со прицврстувачи, чај или друго физиотерапија. Исто така, препорачливо е да се изберат соседи за пецилија „алкална“, на пример, скалари, гурманите добро се придружуваат со пецилите, но сепак тие не се најдобри соседи, затоа што тие сакаат мека и малку кисела вода (dH pH под 7).

Печилија е многу фина

Печилија е многу фина

Печилија е многу фина

Печилија е многу фина

Песилија со нетрпение јаде суво храна и не ја нарушува живата храна, на пример, крвните црви. Во природата, пецилијата се хранат со инсекти и алги. Затоа, нивната исхрана треба да вклучува растителна храна. Ова е неопходно за нормално варење. Сепак, балансираните извори на тетра прават одлична работа..

Хранење аквариум риба треба да биде во право: избалансиран, разновиден. Ова фундаментално правило е клучот за успешно одржување на која било риба, без разлика дали се тоа глупости или астронози. Член "Како и колку да се хранат аквариум риба" детално зборува за ова, ги истакнува основните принципи на исхраната и режимот на хранење риби.

Во оваа статија ја забележуваме најважната работа - хранењето риби не треба да биде монотоно, и сувата и живата храна треба да бидат вклучени во исхраната. Покрај тоа, неопходно е да се земат предвид гастрономските преференции на одредена риба и, во зависност од тоа, да се вклучат во својата диетална храна или со најголема содржина на протеини или обратно со растителни состојки.

Популарна и популарна храна за риби, се разбира, е сува храна. На пример, секој час и секаде каде што можете да ги најдете на полиците со аквариум, добиточната храна на компанијата Тетра - лидер на рускиот пазар, всушност, асортиманот на добиточна храна на оваа компанија е неверојатен. Во „гастрономскиот арсенал“ на Тетра спаѓаат индивидуални добиточна храна за одреден вид риба: за златна риба, за циклиди, за лорикарија, глупици, лавиринти, араван, дискусии и сл. Тетра, исто така, развива специјализирани извори, на пример, за подобрување на бојата, збогатена или да се хранат СРЈ. Детални информации за сите извори на тетра може да се најдат на официјалната веб-страница на компанијата - овде.

Треба да се напомене дека при купување каква било сува храна, треба да обрнете внимание на датумот на неговото производство и рок на траење, да се обидете да не купувате храна по тежина, а исто така да ја чувате храната во затворена состојба - ова ќе помогне да се избегне развој на патогена флора во него.

Мажјаците и женките од Печилија се разликуваат едноставно, кај мажите, аналните перки се преклопени во цевка - гоноподија. Пецилија живописна како гуполи, мечувалци и мекотели, т.е. женките носат јајца и пржат во телото. Одгледувањето на печилија е едноставно, како по правило, се јавува без учество на акварист. Во аквариумот се потребни растенија во кои пржените ќе се засолнат додека не пораснат, инаку друга риба, а самите родители потомството ќе го согледаат како жива храна. Бремената песилија изгледа многу карактеристично, не можете да збуните ништо. Бременоста може да се идентификува со заоблен абдомен и темна точка во близина на аналниот перка. Обично, женска Пецилија раѓа на секои 28 дена, бројот на СРЈ е околу 20-40 парчиња. СРЈ се појавуваат целосно независни и релативно лесно се хранат - жива прашина, храна со брендирани прав или специјална храна за СРЈ.

Интересно е што женките на Печилија, како и сите живи носители, во одреден момент го менуваат полот и стануваат машки. Ова однесување на живописна риба се објаснува со еволутивната борба за опстанок.

Сето погоре е само плод на набудување на овој вид аквариум риба и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусии на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите миленици, ќе ги опишете нивните навики, однесување и содржина, ќе ги споделите вашите успеси и радости со нас, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите . Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Преглед Преглед на печилија

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Печилија е многу фина