ma.AquaFans.ru

Роговиден полжав белин

Неретина рога полжав

Роговиден полжав белин (Роговиден нерит полжав)

Површина: Јужна Африка.

Големина: до 1,5 см.

Lifeивотниот век: 3 до 5 години.

Боја и форма на школка: Постојат израстоци на школка, наредени во хаотичен редослед. Растењата можат да раскинат, што не влијае на здравјето на полжавот.

Карактеристики: Аверс да избега. Роговите на полжавот се наоѓаат поинаку. Честопати процесите се наоѓаат на врвот на школка.

фотографија со рогови од полжав

фотографија со рогови од полжав

Рогови полжави се многу лесни за одржување и ќе се чувствуваат одлично во аквариум со која било големина. За да ги задржите во добра форма, се препорачува да ги чувате во вода со киселост (pH) од најмалку 7, цврстина на вода од најмалку 10-13. Во спротивно, ќе се сруши лушпата на полжавите, што ќе доведе до нивна смрт. Рогови полжави можат да толерираат и ладна и топла вода, тие се однесуваат многу поактивно во топла вода. Температурата на водата во просек не е пониска од 24 ° C, при температура под нивната активност се намалува.Тропскиот рогови полжав Beeline не е само прекрасна декорација на аквариумот, тој совршено уништува алги. Поради малата тежина, може да се храни со најмалите лисја од најфините растенија, да ползи на недостапно место.

фотографија со рогови од полжав

фотографија со рогови од полжав

Полжавите се прилично активни - тие ползи по украсите и wallsидовите на аквариумот, се во можност да се погребаат во земја и да го разбудат. Како и сите хидробиони - овие полжави бараат промена на вода, аерација и филтрација на аквариумот, тие не толерираат прекумерни концентрации азотни соединенија - отрови: амонијак, нитрит и нитрат.Од очигледни причини, полжавите не треба да се чуваат тетраодони, лавиринтин и други риби што не им пречи да ги јадат.

Рогот полжав не треба индивидуално хранење. Се храни со факулирање на алги, остатоци од храна за риби. Можете да се хранат со храна од нашата табела: спанаќ, салата, краставица, тиквички или таблети со рибини во таблети, на пример, таблети Тетра ТабиМин или Тетра Плеко таблети.

D & проценти-d ° d ± D »D & микро-N ?? D & cedil-N ?? D & frac34-вР° d & frac12-D & frac12-N ?? D & sup1- D & ordm-D & frac34-N ?? D & frac14- D & акутна-D» Ñ ?? Акутен- & fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra orde ord ord ord ord ord ord ord ord ord ord ord

Карактеристика на овој вид е дека тие не растат во аквариум на слатководна вода, за ова им е потребна морска вода. Затоа, стекнување таков жител за вашиот подводен свет, не треба да се грижите за тоа како подоцна да се ослободите од вишокот полжави во него.

Сето погоре е само плод на набудување на овој хидробионт и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусии на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите миленици, ќе ги опишете нивните навики, однесување и содржина, ќе ги споделите вашите успеси и радости со нас, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите . Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Преглед на видео со роговиден полжав

Интересна видео приказна за Теодокс

Зачленете се на нашиот YouTube канал за да не пропуштите ништо

Теодокс - пауза за алги во аквариум!

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Роговиден полжав белин