ma.AquaFans.ru

Пагода

Фотографија пагода од полжав

Фотографија пагода од полжав

Theивеалиште на полжав пагода (Brotia pagodula) - слатководни резервоари на Мјанмар, ендемична полжава.

Невозможно е да се збуни полжав со други видови, бидејќи нејзината школка е многу слична на пагода (кула со структура на повеќе нивоа), па оттука и името.

Овој мекотел прв пат беше опишан во 1847 година од страна на британскиот природен научник Johnон Гулд.

Полжавската обвивка е обоена темно кафеава со изразени ребра. Нејзиното тело е бисерно со сива нијанса, во темна точка.

Фотографија пагода од полжав

Фотографија пагода од полжав

Пагода полжави се многу мирни и се придружуваат добро со сите жители на аквариумот. Покрај тоа, за адаптација им треба одредено време, навикнувајќи се на новата ситуација, полжавите ползат надвор од засолништето во потрага по разни израстоци и алги.

Фотографија пагода од полжав

Фотографија пагода од полжавСе верува дека овие полжави водат социјален животен стил, сакаат да се грижат за своите роднини, поради оваа причина треба да има најмалку 5-7 лица во аквариумот.

За да ги задржите овие полжави, се препорачува да додадете вода за да го рекреирате природното живеалиште. Како и да е, тоа не е неопходно, боцката на ѓаволот совршено живее во аквариум „без солење“ на слатководна вода.

Фотографија пагода од полжав

Фотографија пагода од полжав

Полжавите се прилично активни - тие ползи по украсите и wallsидовите на аквариумот, се во можност да се погребаат во земја и да го разбудат. Како и сите хидробиони - овие полжави бараат промена на вода, аерација и филтрација на аквариумот, тие не толерираат прекумерни концентрации азотни соединенија - отрови: амонијак, нитрит и нитрат.Од очигледни причини, полжавите не треба да се чуваат тетраодони, лавиринтин и други риби што не им пречи да ги јадат.

Фотографија пагода од полжав

Фотографија пагода од полжав

Пагодата за полжави не треба индивидуално хранење. Се храни со факулирање на алги, остатоци од храна за риби. Можете да се хранат со храна од нашата табела: спанаќ, салата, краставица, тиквички или таблети со рибини во таблети, на пример, таблети Тетра ТабиМин или Тетра Плеко таблети.

D & проценти-d ° d ± D »D & микро-N ?? D & cedil-N ?? D & frac34-вР° d & frac12-D & frac12-N ?? D & sup1- D & ordm-D & frac34-N ?? D & frac14- D & акутна-D» Ñ ?? Акутен- & fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra fra orde ord ord ord ord ord ord ord ord ord ord ord

Пагодата се хетеросексуални и живописни. Femaleенката го носи јајцето со бебето под карапазот, еден месец подоцна се појавува целосно формирана мала полжавка.

Одгледување нив во домашен аквариум е тешко, тие го даваат потомство изобилство, што, сепак, брзо умира.

Сето погоре е само плод на набудување на овој хидробионт и собирање на разни информации од сопственици и одгледувачи. Ние би сакале да споделиме со посетителите не само информации, туку и живи емоции, дозволувајќи ви да поцелосно и посилно навлезете во светот на аквариумот. Регистрирајте се, учествувајте во дискусии на форумот, креирајте специјализирани теми каде што ќе зборувате од прва рака и од прва рака за вашите миленици, ќе ги опишете нивните навики, однесување и содржина, ќе ги споделите вашите успеси и радости со нас, ќе споделувате искуства и ќе научите од другите . Ние сме заинтересирани за секој дел од вашето искуство, секоја секунда од вашата радост, секоја свесност за грешка што им овозможува на вашите другари да ја избегнат истата грешка. Колку повеќе сме, толку повеќе чисти и транспарентни капки добри се во животот и животот на нашето седум милијардити општество.

Полжа пагода Видео преглед

Интересна видео приказна за Теодокс

Зачленете се на нашиот YouTube канал за да не пропуштите ништо

Теодокс - пауза за алги во аквариум!

Сподели на социјалните мрежи:

Слично
» » Пагода